Air France-KLMAirlinesEditors choiceFrequente reizigerKLMNieuws

Air France-KLM groeit dankzij KLM en Transavia

Air France-KLM heeft in september in totaal 9,3 miljoen passagiers vervoerd. Een jaar eerder waren dat 9,1 miljoen mensen. Transavia en KLM zorgden voor de groei.

Meeste groei bij KLM

Tussen Air France en KLM was het wederom KLM dat voor de groei zorgde. In augustus noteerde Air France nog over de hele linie minnen ten opzichte van augustus 2018 en groeide KLM op de Europese vluchten. In september was dat beeld niet anders: Air France vervoerde minder passagiers dan een jaar eerder.

KLM

KLM vervoerde in september 3,1 miljoen passagiers, tegenover 2,9 miljoen in september 2018. De totale groei komt daarmee uit op 5,1 procentpunt. Op de Europese vluchten werden 2,1 miljoen passagiers vervoerd; 5,4 procentpunt meer dan een jaar eerder. Ook op de intercontinentale vluchten werden 41.000 passagiers meer vervoerd.
De toestellen van de airline zaten in de laatste maand van het 99e levensjaar iets voller; de loadfactor ging met 0,3 procentpunt omhoog

Air France

Bij Air France werden 4,4 miljoen passagiers vervoerd, tegenover 4,5 miljoen in september 2018. Verreweg de meeste reizigers werden vervoerd op de korte -en middellange afstanden; ruim 3 miljoen. De andere 1,3 miljoen passagiers nam een lange afstandsvlucht. De loadfactor steeg met 0,8 procentpunt.

Transavia

Budgetmaatschappij Transavia kende van alle drie de maatschappijen de meeste groei. De maatschappij doorbrak in augustus nog bijna de grens van 2 miljoen passagiers, in september werden 1,7 miljoen reizigers vervoerd. Vergeleken met 2018 betekent dat een groei van bijna 5,4 procent.

Vracht omlaag

Het aantal tonnen vracht daalde van 725.000 naar 698.000. De beschikbare capaciteit nam toe, waardoor de loadfactor met 3,1 procentpunt daalde naar 57 procent.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close