fbpx
Frequente reizigersNieuws

Air France-KLM ziet veel kansen voor Transavia France

Air France-KLM ziet veel mogelijkheden voor groei bij Transavia Frankrijk. Dat liet topman Ben Smith doorschemeren bij de viering van het jubileum van KLM. Transavia France mag de komende tijd uitbreiden.

Goedkeuring van piloten

De Franse pilotenvakbond SNPL gaf vorige week haar zegen aan de uitbreiding voor Transavia. Om die uitbreiding mogelijk te maken moest een beperking op de vloot van Transavia opgeheven worden. In 2014 spraken SNPL en Air France af dat Transavia France maximaal veertig toestellen mocht hebben.

Opsteker

“We zijn heel blij dat de SNPL nu ook de cap weghaalt. Dat is een grote opsteker voor de hele groep”, zegt Ben Smith tegen de aanwezige journalisten.

Parijs Orly

Smith ziet veel kansen om de extra vliegtuigen die aangeschaft mogen worden, ook in te zetten. De vluchten waar het om gaat, zijn Europese vluchten vanaf Parijs Orly. Daar voert Transavia nu ook al veel vluchten uit.

Buitenlandse bases

Op de vraag of Transavia France ook bases buiten Frankrijk zal openen, wilde Smith niet ingaan. “Dat is nog te prematuur”, stelde hij. Een eventuele buitenlandse basis is niet de eerste onder de vlag van Transavia.

De Nederlandse tak van Transavia opende in maart 2016 de eerste buitenlandse basis in München. Ondanks een vliegende start bleek het Duitse filiaal geen lang leven beschoren; binnen elf maanden besloot Transavia de stekker eruit te trekken. In oktober 2017 werd de laatste vlucht uitgevoerd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button