fbpx
IncidentenMilitairNieuwsProfessional

Amerikaanse F-16 in Duitsland neergestort

Een F-16C van de Amerikaanse luchtmacht is dinsdagmiddag neergestort in de buurt van de Duitse stad Trier. Dit maakte de USAF bekend in een persbericht.

Thuisbasis

Het toestel maakte een reguliere trainingsvlucht vanaf thuisbasis, de Amerikaanse luchtmachtbasis Spangdahlem. De crash vond plaats bij Zemmer, ongeveer tien kilometer ten zuiden van Spangdahlem.

Verwondingen

De piloot heeft zich met de schietstoel in veiligheid kunnen brengen. Hij is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, zo melden Duitse media. Naar de oorzaak van het ongeval is een onderzoek ingesteld.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button