IncidentenMilitairNieuwsProfessional

Amerikaanse F-16 in Duitsland neergestort

Een F-16C van de Amerikaanse luchtmacht is dinsdagmiddag neergestort in de buurt van de Duitse stad Trier. Dit maakte de USAF bekend in een persbericht.

Thuisbasis

Het toestel maakte een reguliere trainingsvlucht vanaf thuisbasis, de Amerikaanse luchtmachtbasis Spangdahlem. De crash vond plaats bij Zemmer, ongeveer tien kilometer ten zuiden van Spangdahlem.

Verwondingen

De piloot heeft zich met de schietstoel in veiligheid kunnen brengen. Hij is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, zo melden Duitse media. Naar de oorzaak van het ongeval is een onderzoek ingesteld.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close