fbpx
FinancieelNieuwsProfessionalRuimtevaart

Boeing wil aandelen in Virgin Galactic kopen

Vliegtuigbouwer Boeing wil voor $20 miljoen aan aandelen in ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic kopen. Met de samenwerking moet commerciële ruimtevaart breder beschikbaar worden.

Goedkeuring

Op welke terreinen beide partijen gaan samenwerken, is nog niet duidelijk. Volgens Boeing wordt dit in de toekomst bekendgemaakt. Omdat Boeing een aandeel neemt in Virgin Galactic, moet dat eerst nog formeel goedgekeurd worden.

Belangrijke samenwerking

“Dit is het begin van een belangrijke samenwerking voor de toekomst van lucht -en ruimtevaartreizen”, zegt Richard Branson, oprichter van Virgin Galactic. Zijn bedrijf en Boeing delen volgens Branson een visie waarbij de ruimte bereikbaar wordt voor meer mensen.

Virgin voerde in 2018 de eerste ruimtevlucht uit. Het was de eerste ruimtevlucht die vertrok vanuit de Verenigde Staten sinds 2011.

Partner voor NASA

Boeing is één van de voornaamste leveranciers van NASA voor het ruimtestation ISS. Het concern ontwikkelt op dit moment een herbruikbare ruimtecapsule die naar het ISS gestuurd moet worden.

Boeing wil samen met Virgin Galactic de manier van reizen veranderen. “De unieke expertise van onze bedrijven reikt vanaf alle punten van de wereld tot de verste uithoeken van de ruimte. Samen zullen we de manier veranderen waarop mensen over de aarde reizen”, zegt Leanne Caret, Space & Security President bij Boeing Defense.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button