fbpx
Air FranceNieuwsProfessional

Stakingen bij concurrentie: easyJet verwacht meer winst

De Britse low-cost carrier easyJet stelt de winstverwachting over het boekjaar 2019 naar boven bij. De maatschappij verwacht dat de winst op £430 miljoen uitkomt, £10 miljoen meer dan eerder voorzien.

Kwartaalcijfers

Dit meldt het bedrijf bij de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal. Het boekjaar bij easyJet loopt van september tot september. Volgens de airline is in het vierde kwartaal een ‘solide prestatie’ neergezet, onder andere door een hogere vraag.

Jaarbasis

In twaalf maanden werden 96 miljoen passagiers vervoerd, 8.6 procent meer dan een jaar eerder. Doordat de hoeveelheid beschikbare stoelen met 10,3 procent toenam, gaat de loadfactor wel omlaag. easyJet kon 105 miljoen stoelen aanbieden tijdens het jaar.

Profijt van stakingen

De maatschappij profiteerde naar eigen zeggen in het vierde kwartaal van een hogere vraag naar tickets door stakingen bij British Airways en Ryanair. In september legden piloten van British Airways het werk neer, in augustus deden vliegers van Ryanair dat al.

Hogere kosten

De kosten voor de maatschappij komen ongeveer 12 procent hoger uit dan een jaar eerder. Dat komt onder andere doordat de vloot uitgebreid is en doordat de kerosineprijs omhoog gegaan is. EasyJet verwacht £1,42 miljoen uit te geven aan kerosine.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button