AirlinesFrequente reizigerNieuws

Alitalia annuleert 200 vluchten door staking

Alitalia annuleert vandaag 200 vluchten door een staking van het vliegend personeel. De vluchten die de Italiaanse carrier schrapt, zijn binnenlandse en Europese vluchten.

Vliegers en cabinepersoneel

Diverse vakbonden maakten vorige week duidelijk te zullen staken. Zij vertegenwoordigen vliegers en cabinepersoneel binnen de maatschappij.

Staking

Vandaag werkt het vliegend personeel alleen tussen 7.00 en 10.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur. De rest van de dag wordt er gestaakt. Alitalia annuleert daardoor onder andere vluchten naar Parijs, Londen, Brussel, Barcelona en Frankfurt. De vluchten van en naar Amsterdam gaan volgens de maatschappij wel door.

Onderhandelingen

Volgens Italiaanse media heeft de staking te maken met de onderhandelingen die de Italiaanse regering nog steeds voert over de toekomst van de maatschappij. In september werd een deadline voor nieuwe overnamebiedingen nog opgeschoven. Delta Air Lines is één van de voornaamste kandidaten om Alitalia over te nemen.

Onzekerheid sinds 2017

In het voorjaar van 2017 trok Etihad Airways haar handen af van Alitalia; de carrier uit Abu Dhabi was een grote geldschieter. Sindsdien hangt de toekomst van de maatschappij aan een zijden draadje. Met noodleningen en overbruggingskredieten blijft de airline financieel in leven. Ondertussen worden wel nieuwe routes geopend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/