737 MAXAirlinesBoeingEditors choiceFrequente reizigerNieuws

American houdt 737 MAX tot begin 2020 aan de grond

American Airlines vliegt dit jaar niet meer met de Boeing 737 MAX. Dat heeft de maatschappij bekendgemaakt. Pas halverwege januari zal het toestel weer worden ingezet, is de verwachting.

Begin december

American houdt net als alle andere airlines de 737 MAX al sinds april dit jaar aan de grond. In september ging de maatschappij er nog van uit dat het toestel op 3 december dit jaar weer mocht vliegen. Tot die tijd kan de airline 12.740 vluchten niet uitvoeren.

Januari 2020

De luchtvaartmaatschappij laat nu op de website weten dat het toestel waarschijnlijk niet eerder dan 16 januari ingezet kan worden. Vanaf die datum verwacht American het vliegtuig ‘langzaam’ weer in te kunnen zetten. De maatschappij heeft nu 24 exemplaren van het toestel aan de grond staan.

Annuleringen

Veel vluchten die met een 737 MAX zouden worden uitgevoerd, worden met andere types gevlogen, stelt American. Toch worden ook nu vluchten geschrapt: tot 15 januari gaat het om ongeveer 140 vluchten per dag. Tussen 3 december en 15 januari worden daardoor nog eens 6.020 vluchten niet uitgevoerd.

Schadevergoeding

Piloten van de maatschappij willen ondertussen van hun werkgever de garantie dat een eventuele schadevergoeding van Boeing verdeeld wordt onder de vliegers. Zij menen daar recht op te hebben omdat ze minder vlieguren kunnen maken en dus ook minder salaris krijgen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/