fbpx
737 MAXAirlinesBoeingEditors choiceFrequente reizigersNieuws

American houdt 737 MAX tot begin 2020 aan de grond

American Airlines vliegt dit jaar niet meer met de Boeing 737 MAX. Dat heeft de maatschappij bekendgemaakt. Pas halverwege januari zal het toestel weer worden ingezet, is de verwachting.

Begin december

American houdt net als alle andere airlines de 737 MAX al sinds april dit jaar aan de grond. In september ging de maatschappij er nog van uit dat het toestel op 3 december dit jaar weer mocht vliegen. Tot die tijd kan de airline 12.740 vluchten niet uitvoeren.

Januari 2020

De luchtvaartmaatschappij laat nu op de website weten dat het toestel waarschijnlijk niet eerder dan 16 januari ingezet kan worden. Vanaf die datum verwacht American het vliegtuig ‘langzaam’ weer in te kunnen zetten. De maatschappij heeft nu 24 exemplaren van het toestel aan de grond staan.

Annuleringen

Veel vluchten die met een 737 MAX zouden worden uitgevoerd, worden met andere types gevlogen, stelt American. Toch worden ook nu vluchten geschrapt: tot 15 januari gaat het om ongeveer 140 vluchten per dag. Tussen 3 december en 15 januari worden daardoor nog eens 6.020 vluchten niet uitgevoerd.

Schadevergoeding

Piloten van de maatschappij willen ondertussen van hun werkgever de garantie dat een eventuele schadevergoeding van Boeing verdeeld wordt onder de vliegers. Zij menen daar recht op te hebben omdat ze minder vlieguren kunnen maken en dus ook minder salaris krijgen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button