fbpx
737 MAXFrequente reizigersNaast het nieuwsProfessionalVeiligheid

‘FAA: Terugkeer 737 MAX in november nog onzeker’

Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteiten zeiden dinsdag nog steeds bezig te zijn om de veranderingen die Boeing maakte aan de 737 MAX software onder de loep te nemen.

November

Waarschijnlijk zal het toestel niet voor november terug in de lucht zijn, meldt persbureau Reuters op basis van twee bronnen. “Onze eerste prioriteit is veiligheid, en daar hebben we geen tijdsframe voor bedacht”, aldus de Federal Aviation Administration in een verklaring.

Software

Ook de European Aviation Safety Agency is nog steeds de veranderingen in de software aan het bekijken, maar ziet vooralsnog geen specifieke zorgen om het toestel binnenkort gecoördineerd weer te laten vliegen.

Opslag

Onlangs zei Dennis Muilenburg, CEO van Boeing, dat de MAX in het vierde kwartaal weer zou moeten vliegen. Maar dat zal dus volgens de autoriteiten sowieso niet voor november zijn. De toestellen staan sinds deze week in opslagplaatsen om voorbereid te zijn op de komst van de winter.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button