737 MAXFrequente reizigerOverig nieuwsProfessionalVeiligheid

‘FAA: Terugkeer 737 MAX in november nog onzeker’

Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteiten zeiden dinsdag nog steeds bezig te zijn om de veranderingen die Boeing maakte aan de 737 MAX software onder de loep te nemen.

November

Waarschijnlijk zal het toestel niet voor november terug in de lucht zijn, meldt persbureau Reuters op basis van twee bronnen. “Onze eerste prioriteit is veiligheid, en daar hebben we geen tijdsframe voor bedacht”, aldus de Federal Aviation Administration in een verklaring.

Software

Ook de European Aviation Safety Agency is nog steeds de veranderingen in de software aan het bekijken, maar ziet vooralsnog geen specifieke zorgen om het toestel binnenkort gecoördineerd weer te laten vliegen.

Opslag

Onlangs zei Dennis Muilenburg, CEO van Boeing, dat de MAX in het vierde kwartaal weer zou moeten vliegen. Maar dat zal dus volgens de autoriteiten sowieso niet voor november zijn. De toestellen staan sinds deze week in opslagplaatsen om voorbereid te zijn op de komst van de winter.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close