fbpx
Frequente reizigersKLMNieuws

Minder catering op Europese vluchten KLM door staking

Een 24-uursstaking van vakbond FNV Catering bezorgt reizigers van KLM vanaf woensdagavond al hinder. Europese vluchten zullen minder gecaterd worden, meldt de maatschappij.

Landelijke staking

Vakbond FNV Catering heeft op donderdag 10 oktober een landelijke 24-uursstaking uitgeroepen. Ook bij KLM Catering Services (KCS) wordt een werkonderbreking gehouden.

Minimale catering

Alle Europese vluchten van KLM die tussen woensdag 18.00 uur Nederlandse tijd en vrijdagochtend 7.00 uur vanaf Schiphol ondervinden hinder van de staking. Volgens KLM worden die vluchten ‘minimaal gecaterd.’

Intercontinentale vluchten

Voor de intercontinentale vluchten die KLM in die periode uitvoert, is wel voldoende catering. “Doordat we de Europese vluchten minimaal cateren, maken we ruimte om de intercontinentale vluchten wel normaal te cateren”, licht een woordvoerder van de maatschappij toe.

Kort geding

FNV liet dinsdag weten door KCS voor de rechter te worden gesleept. KCS wilde dat de rechter via een kort geding de staking zou verbieden. Dat kort geding werd dinsdagavond ingetrokken.

“Ons recht om 24 uur te staken blijft ook bij KCS overeind door het intrekken van het kort geding. Wel zijn er afspraken gemaakt om werkzaamheden te verrichten in verband met veiligheidsrisico’s bij intercontinentale vluchten”, zegt Harry de Wit, bestuurder van FNV Catering.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button