fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Opvolger Wow Air pas in december de lucht in’

De maatschappij die het failliete IJslandse Wow Air moet opvolgen, gaat pas in december van start. Dit meldt FlightGlobal. Eerder wilde de Amerikaanse partij USAerospace in oktober al van start gaan.

Nieuw leven inblazen

USAerospace meldde begin september dat Wow Air nieuw leven ingeblazen zou worden. De maatschappij wil vluchten uitvoeren tussen Reykjavik en Washington.

Uitstel

FlightGlobal stelt op basis van een statement van de airline dat de herlancering van het merk uitgesteld wordt. “Wow Air rekent erop volledig operationeel te zijn in december. De ticketverkoop moet in november van start gaan”, stelt de airline volgens FlightGlobal.

Vloot

De maatschappij zou inmiddels bezig zijn met het verwerven van vliegtuigen. Door de recente faillissementen van Thomas Cook, Adria Airways en XL Airways zijn diverse vliegtuigen teruggekeerd naar leasemaatschappijen. Wow Air wil weer beginnen met twee toestellen. In het tweede kwartaal van 2020 wil de airline orders plaatsen bij vliegtuigbouwers, meldt FlightGlobal.

Financiële problemen

De IJslandse low-cost carrier met de opvallende paarse vliegtuigen viel eind maart dit jaar om. De maatschappij verkeerde al langere tijd in financiële problemen en kromp eerder al de vloot in. Na het faillissement opende onder andere Transavia een nieuwe route naar IJsland.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button