fbpx
AirlinesEindhoven AirportFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsVeiligheid

Vloeistoffen en elektronica hoeven niet meer uit handbagage in Eindhoven

Reizigers op Eindhoven Airport hoeven binnenkort hun vloeistoffen en elektronica niet meer uit de handbagage te halen. De luchthaven installeert de komende maanden bij alle securitylanes nieuwe geavanceerde scanners.

Ombouw

Helemaal nieuw zijn de scanners voor Eindhoven niet: sinds december 2018 zijn twee van de acht securitylanes al uitgerust met de geavanceerde scanners. De komende weken worden ook de andere zes rijen omgebouwd; half december moet de ombouw klaar zijn.

Een securitylane met de nieuwe scanners (c) Eindhoven Airport

Beter beeld

De geavanceerde ct-scanners voor handbagage en securityscanners voor passagiers vervangen de huidige x-ray machines en de metaaldetectoren. Met de ct-scanners kan een 360 graden beeld van de handbagage gemaakt worden. “Hierdoor verloopt het securityproces voor passagiers en securitymedewerkers straks sneller en plezieriger”, stelt de luchthaven.

Schiphol

Ook op Schiphol worden de scanners geïnstalleerd. De luchthaven testte in 2016 het gebruik van de scanners en installeert ze sinds vorig jaar.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button