Eindhoven AirportFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsVeiligheid

Vloeistoffen en elektronica hoeven niet meer uit handbagage in Eindhoven

Reizigers op Eindhoven Airport hoeven binnenkort hun vloeistoffen en elektronica niet meer uit de handbagage te halen. De luchthaven installeert de komende maanden bij alle securitylanes nieuwe geavanceerde scanners.

Ombouw

Helemaal nieuw zijn de scanners voor Eindhoven niet: sinds december 2018 zijn twee van de acht securitylanes al uitgerust met de geavanceerde scanners. De komende weken worden ook de andere zes rijen omgebouwd; half december moet de ombouw klaar zijn.

Een securitylane met de nieuwe scanners (c) Eindhoven Airport

Beter beeld

De geavanceerde ct-scanners voor handbagage en securityscanners voor passagiers vervangen de huidige x-ray machines en de metaaldetectoren. Met de ct-scanners kan een 360 graden beeld van de handbagage gemaakt worden. “Hierdoor verloopt het securityproces voor passagiers en securitymedewerkers straks sneller en plezieriger”, stelt de luchthaven.

Schiphol

Ook op Schiphol worden de scanners geïnstalleerd. De luchthaven testte in 2016 het gebruik van de scanners en installeert ze sinds vorig jaar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close