InnovatieNieuwsProfessional

Boeing en Porsche werken samen aan vliegende auto

Vliegtuigbouwer Boeing en autofabrikant Porsche gaan samen werken aan de ontwikkeling van een vliegende elektrische auto. Beide bedrijven maakten donderdag bekend een intentieovereenkomst te hebben gesloten.

In de samenwerking gaan Porsche en Boeing onder andere onderzoeken hoe groot de markt is voor stedelijke luchtmobiliteit. “Porsche en Boeing brengen precisie-engineering, stijl en innovatie samen, om de stedelijke luchtmobiliteit wereldwijd te kunnen versnellen”, zegt Steve Nordlund, Vice President en General Manager van Boeing NeXt. Boeing NeXt werkt aan nieuwe mobiliteitssystemen.

Bereik vergroten

“Porsche wil zijn bereik als sportautofabrikant vergroten door een toonaangevend merk te worden voor premium mobiliteit. Op de lange termijn betekent dit misschien wel dat we naar de derde dimensie van reizen gaan”, zegt Detlev von Platen, lid van de raad van bestuur van de autofabrikant.

Conceptauto

Boeing en Porsche ontwikkelen samen met Aurora Flight Sciences, een dochterbedrijf van Boeing, inmiddels een concept voor een volledig elektrisch voertuig dat verticaal opstijgt en landt. Een prototype van de vliegende auto moet nog gebouwd worden.

Zo moet de auto eruit zien (c) Boeing

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close