fbpx
InnovatieNieuwsProfessional

Boeing en Porsche werken samen aan vliegende auto

Vliegtuigbouwer Boeing en autofabrikant Porsche gaan samen werken aan de ontwikkeling van een vliegende elektrische auto. Beide bedrijven maakten donderdag bekend een intentieovereenkomst te hebben gesloten.

In de samenwerking gaan Porsche en Boeing onder andere onderzoeken hoe groot de markt is voor stedelijke luchtmobiliteit. “Porsche en Boeing brengen precisie-engineering, stijl en innovatie samen, om de stedelijke luchtmobiliteit wereldwijd te kunnen versnellen”, zegt Steve Nordlund, Vice President en General Manager van Boeing NeXt. Boeing NeXt werkt aan nieuwe mobiliteitssystemen.

Bereik vergroten

“Porsche wil zijn bereik als sportautofabrikant vergroten door een toonaangevend merk te worden voor premium mobiliteit. Op de lange termijn betekent dit misschien wel dat we naar de derde dimensie van reizen gaanā€, zegt Detlev von Platen, lid van de raad van bestuur van de autofabrikant.

Conceptauto

Boeing en Porsche ontwikkelen samen met Aurora Flight Sciences, een dochterbedrijf van Boeing, inmiddels een concept voor een volledig elektrisch voertuig dat verticaal opstijgt en landt. Een prototype van de vliegende auto moet nog gebouwd worden.

Zo moet de auto eruit zien (c) Boeing

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button