BelgiëNieuwsProfessional

Brussel ziet minder reizigers na omvallen airlines

Brussels Airport heeft in september bijna 2,5 miljoen passagiers verwerkt. Dat zijn minder reizigers dan waar vooraf rekening mee gehouden werd. De luchthaven had last van de faillissementen van Thomas Cook en Adria Airways

Minder groei

Het vliegveld verwerkte in dertig dagen 2.488.142 passagiers. Dat is een toename van 1,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. “De stijging in september is helaas minder hoog dan verwacht”, stelt de luchthaven. Dat kwam door diverse faillissementen en stakingen.

Faillissementen

In september vielen achter elkaar vier Europese airlines om: Thomas Cook, Aigle Azur, XL Airways en Adria Airways. Van het eerste en het laatste faillissement had Brussels Airport last.

Indirecte gevolgen

Hoewel Thomas Cook zelf geen vluchten uitvoerde op Brussels Airport, kocht de touroperator wel stoelcapaciteit in bij airlines. Daardoor bleven na het faillissement stoelen leeg bij Brussels Airlines en andere airlines die voor Thomas Cook vlogen. Dit had ook zijn weerslag op de passagiersaantallen op de luchthaven.

Wegvallen vluchten

Van het faillissement van Adria Airways had de luchthaven wel direct last. De Sloveense airline had een monopolie op de lijndienst naar Ljubljana. De route wordt binnenkort door Brussels Airlines weer opgepakt. Twee stakingsdagen van British Airways zorgden eveneens voor minder passagiers dan verwacht.

Minder vracht

Waar de passagiersaantallen nog een stijging kenden, ging de hoeveelheid verwerkte vracht stevig onderuit. De luchthaven verwerkte 12,3 procent minder vracht dan een jaar eerder.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close