fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Delta draait uitstekend derde kwartaal in 2019

Delta Air Lines heeft een goed derde kwartaal achter de rug. De Amerikaanse airline vervoerde in drie maanden 55 miljoen passagiers en noteerde fors hogere inkomsten dan een jaar eerder.

Inkomsten

De maatschappij uit Atlanta noteerde een omzet van $12,6 miljard in juli, augustus en september. Dat is $771 miljoen hoger dan een jaar eerder. De kosten per stoelkilometer gingen met 2 procent omlaag ten opzichte van vorig jaar. Dat komt vooral door meer capaciteit en een lagere kerosineprijs

Winstuitkeringen

“Ons sterke merk en competitieve krachten zorgden voor een kwartaal met geweldige resultaten voor onze medewerkers, klanten en eigenaren. Onze medewerkers brengen ons merk tot leven op iedere vlucht”, zegt Delta-ceo Ed Bastian. Om de medewerkers te belonen keerde Delta dit jaar al meer dan Ć©Ć©n miljard dollar aan winstuitkeringen uit.

Binnenlands veel omzet

De hoogste omzetgroei haalde Delta op de binnenlandse markt. Daar werd 7,8 procent meer omzet gedraaid. Dat er meer vraag was, kan temaken hebben met de problemen die andere airlines ondervinden met de 737 MAX. Delta vliegt niet met de bewuste 737.

Dure tickets in trek

Op de trans-Atlantische routes stijgt de vraag naar duurdere tickets, stelt de airline. De omzet op de routes ging met 3,2 procent omhoog: het aantal stoelen steeg met 4,9 procent.

Overnames

Delta haalde het afgelopen kwartaal ook veel het nieuws met overnames en het nemen van belangen in andere maatschappijen. Eind september nam Delta een belang van 20 procent in LATAM. Vanuit de Verenigde Staten werd ook goedkeuring verleend om de joint-venture tussen Air France-KLM, Virgin en Delta uit te breiden.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button