fbpx
AirlinesEmbraerNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Embraer wil E175-E2 nog dit jaar laten vliegen’

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer wil nog voor het eind van het jaar de eerste vlucht uitvoeren met de nieuwe versie van de E175. In 2021 moet de E175-E2 aan de eerste maatschappijen geleverd worden, meldt Air Transport World.

Prototype

“Het eerste prototype van de E175-E2 wordt nu gebouwd; de motoren worden er nu onder gehangen,” lichtte Martyn Holmes, vice-president voor Europa, Rusland, Centraal-Azië bij Embraer, toe op een congres voor regionale Europese airlines, “We kijken uit naar de eerste vlucht voor het eind van dit jaar.”

Feeder

De toestellen van Embraer worden in Europa meer en meer gebruikt. KLM Cityhopper is met 49 toestellen één van de grootste gebruikers. Holmes ziet een grote toekomst voor de nieuwe variant van de E175, “Ik denk dat er grote kansen zijn voor de E175-E2 in West-Europa. Het vliegtuig zal een geweldige feeder zijn voor hubs”, zegt hij.

Verbeterde versie

De E2 is de verbeterde versie van de E175 die Embraer sinds 2001 bouwt. Het toestel is zuiniger en stiller dan de voorgaande versies. De vliegtuigbouwer biedt de E2-variant ook al aan voor de grotere E190 en E195. In 2018 nam de Noorse airline Wideroe de eerste E190-E2 al in gebruik.

Tijdens de Paris Air Show van dit jaar maakte KLM bekend 35 E195-E2’s te bestellen. De nieuwe toestellen vervangen op termijn de E190’s die sinds 2008 voor KLM Cityhopper vliegen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button