fbpx
DuurzaamheidNieuwsSchiphol Airport

Greenpeace organiseert ‘protestival’ op Schiphol

Milieuorganisatie Greenpeace organiseert op 14 en 15 december een protest-festival op Schiphol. Met het ‘Protestival’ wil de organisatie Schiphol dwingen om een klimaatplan op te stellen.

Greenpeace verzamelde de afgelopen maanden ideeën om een actie tegen de luchtvaart te organiseren. Op drie ideeën kon uiteindelijk gestemd worden: Protestival, waarbij de actievoerders ‘binnen een centrale plaats’ claimen, een kampeeractie op Lelystad Airport of een actie getiteld ‘Sta op voor het klimaat’. Bij deze laatste actie worden mensen opgeroepen om te gaan staan op een locatie waar dat niet gewenst is, bijvoorbeeld in een vliegtuig.

Festival

Volgens de organisatie stemden 16.865 mensen. Een kleine veertig procent van hen koos voor Protestival. Hoe het festival eruit gaat zien, wordt de komende tijd bepaald. Wel stelt de milieu-organisatie dat het festival in ieder geval het hele weekend doorgaat.
“Op Protestival is iedereen welkom om mee te demonstreren. Er is muziek, eten, drinken en je kunt overnachten. Natuurlijk hebben we ook wat verrassingen in petto”, stelt Dewi Zloch campagneleider luchtvaart bij Greenpeace,

Klimaatplan

“Het is tijd om grote vervuiler Schiphol wakker te schudden met een actie waar ze niet omheen kunnen. Hiermee pakken wij ons podium in het hart van de vervuiling om van Schiphol een klimaatplan te eisen”, zegt Zloch, “Ons doel is niet om de reizigers te hinderen, maar om Schiphol op hun impact aan te spreken. Want op de vraag hoe we de klimaatcrisis gaan stoppen met zo’n plofvliegveld, blijft Schiphol akelig stil.”

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button