fbpx
DuurzaamheidNieuwsProfessional

IAG wil klimaatneutraal vliegen in 2050

International Airlines Group (IAG) moet uiterlijk in 2050 klimaatneutraal zijn. Het moederbedrijf van onder andere British Airways, Iberia en Level deed die belofte donderdag.

Protest

De aankondiging van IAG komt op een opvallend goed moment: demonstranten van Extinction Rebellion protesteren vandaag bij luchthaven Londen City Airport tegen de luchtvaart. British Airways voert veel vluchten uit vanaf het vliegveld.

CO2-neutraal

“Luchtvaart is nu verantwoordelijk voor twee procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. We investeren in nieuwe vliegtuigen en innovatieve technieken om onze co2-voetafdruk terug te dringen in een industrie waar nog geen alternatief is voor kerosine”, zegt IAG-ceo Willie Walsh.

Duurzame kerosine

De komende twintig jaar zal het bedrijf onder andere $400 miljoen investeren in duurzame vliegtuigbrandstof. British Airways wil vanaf 2024 biofuel afnemen dat gemaakt is uit huisvuil.

CO2 compenseren

Daarnaast gaat de Britse airline vanaf 2020 alle CO2 voor de binnenlandse vluchten compenseren. Het compenseren gebeurt door te investeren in projecten voor zonne-energie en het aanleggen van bossen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië

Vlootvernieuwing

Ook in de vlootefficiëntie maakt IAG de komende jaren stappen. In vijf jaar moeten 142 vliegtuigen vervangen worden door nieuwe exemplaren.

Klimaatneutraal

IAG is naar eigen zeggen de eerste luchtvaartgroep die zich committeert aan klimaatneutraal opereren in 2050. Diverse concurrerende airlines zetten wel stappen richting verduurzaming. CO2-compensatie komt bij veel Europese maatschappijen voor en ook voor biofuel is toenemende interesse.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button