AirlinesFrequente reizigerNieuws

Rechter steekt stokje voor Emirates’ komst naar Mexico

Een Mexicaanse rechtbank heeft Emirates verboden om vluchten uit te voeren tussen Barcelona en Mexico Stad. Dit melden diverse Mexicaanse media. Hiermee krijgt een langlopende soap rond vluchten van Emirates een nieuw hoofdstuk.

Toestemming

Emirates probeert al enkele jaren vluchten toestemming te krijgen voor vluchten tussen Barcelona en Mexico Stad. In maart 2018 kondigde Emirates aan om vanuit Dubai dagelijks via Barcelona naar Mexico-stad te zullen vliegen. Toen de Mexicaanse overheid vervolgens toestemming gaf voor drie vluchten per week, schrapte Emirates de hele route weer. Eind 2018 kreeg de airline alsnog groen licht om de dagelijkse vluchten uit te kunnen voeren.

Losse schroeven

Een Mexicaanse rechter zet de vlucht nu weer op losse schroeven. Volgens Mexicaanse media worden de vluchten verboden om de positie van AeroMexico te beschermen. Mexicaanse politici spraken eerder tegenover de Mexicaanse krant Milenio hun zorg uit over oneerlijke concurrentie door de komst van Emirates.

Monopolie

AeroMexico heeft op dit moment een monopolie op de directe vluchten tussen Mexico en Barcelona.

Boeing 777-200

Emirates wil de vlucht uitvoeren met een Boeing 777-200LR. Het toestel is opgedeeld in twee klassen en biedt ruimte aan 38 passagiers in business class en 264 reizigers in economy. Ook is er ruimte voor 14 ton aan vracht op het toestel.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/