fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Rechter steekt stokje voor Emirates’ komst naar Mexico

Een Mexicaanse rechtbank heeft Emirates verboden om vluchten uit te voeren tussen Barcelona en Mexico Stad. Dit melden diverse Mexicaanse media. Hiermee krijgt een langlopende soap rond vluchten van Emirates een nieuw hoofdstuk.

Toestemming

Emirates probeert al enkele jaren vluchten toestemming te krijgen voor vluchten tussen Barcelona en Mexico Stad. In maart 2018 kondigde Emirates aan om vanuit Dubai dagelijks via Barcelona naar Mexico-stad te zullenĀ vliegen. Toen de Mexicaanse overheid vervolgens toestemming gaf voor drie vluchten per week, schrapte Emirates de hele route weer. Eind 2018 kreeg de airline alsnog groen licht om de dagelijkse vluchten uit te kunnen voeren.

Losse schroeven

Een Mexicaanse rechter zet de vlucht nu weer op losse schroeven. Volgens Mexicaanse media worden de vluchten verboden om de positie van AeroMexico te beschermen. Mexicaanse politici spraken eerder tegenover de Mexicaanse krant Milenio hun zorg uit over oneerlijke concurrentie door de komst van Emirates.

Monopolie

AeroMexico heeft op dit moment een monopolie op de directe vluchten tussen Mexico en Barcelona.

Boeing 777-200

Emirates wil de vlucht uitvoeren met een Boeing 777-200LR. Het toestel is opgedeeld in twee klassen en biedt ruimte aan 38 passagiers in business class en 264 reizigers in economy. Ook is er ruimte voor 14 ton aan vracht op het toestel.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button