fbpx
AirlinesBoeingNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Scheurtjes gevonden bij 36 Boeing 737 NG’s’

Bij 36 vliegtuigen uit de Boeing 737NG-series zijn scheurtjes gevonden in de zogeheten pickle fork. Dit meldt persbureau Bloomberg op gezag van Boeing. Een week geleden eiste de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA dat airlines hun toestellen snel zouden inspecteren.

Balans bewaren

De pickle fork is een verbindingsonderdeel tussen de romp en de vleugels van het vliegtuig. Het onderdeel moet de balans in het vliegtuig bewaren en de aerodynamische krachten opvangen. Normaal gesproken zou die meer dan 90.000 vluchten mee moeten gaan.

30.000 vluchten

De eerste scheurtjes kwamen aan het licht bij een inspectie in China, waarna de FAA airlines vorige week opdroeg om toestellen te inspecteren die na 10 oktober meer dan 30.000 vluchten uitgevoerd hebben. Volgens de luchtvaartorganisatie gold de inspectie voor ongeveer 165 vliegtuigen. De inspectie moest binnen een week uitgevoerd worden. Op een later tijdstip moesten ook andere toestellen geïnspecteerd worden.

Toestellen aan de kant

Inmiddels hebben onder andere Southwest en GOL vliegtuigen aan de kant gezet. Bij Southwest gaat het om twee toestellen, GOL houdt volgens persbureau Reuters elf vliegtuigen aan de grond. Beide airlines zijn grote gebruikers van de Boeing 737.

In totaal 36 vliegtuigen

Bloomberg meldt dat inmiddels 686 vliegtuigen onderzocht zijn. Daarbij zijn bij 36 vliegtuigen scheurtjes gevonden. Volgens het persbureau werkt Boeing nog aan een oplossing en kan het per toestel drie weken duren voor het onderdeel vervangen is.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button