fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsTravel

Wegdromen van Guatemala | Video

Guatemala ligt in Centraal-Amerika en is het land van uitersten. Zo vind je in het midden van Guatemala 4000 meter hoge (actieve) vulkanen en in het noorden dichtbegroeide jungles met Maya tempels, jaguars en krokodillen. Kortom, Guatemala staat garant voor een uniek once-in-a-lifetime avontuur.

Antigua

Antigua is verreweg een van de meest prominente trekpleisters van Guatemala. De pittoreske stad ligt op 1500 meter hoogte en is volledig omringd door vulkanen. Antigua is in de 16e eeuw gesticht door de Spanjaarden, de stad kent hierdoor een rijke historie en is zelfs 200 jaar de hoofdstad van Guatemala geweest.

Tegenwoordig staat Antigua vooral bekend om haar koffiemusea, oude kathedralen en de fenomenale uitzichten. Hoewel de uitzichten vanuit de hele stad prachtig zijn, spant het uitzicht vanaf de Cerro de la Cruz de kroon (foto). Vanaf de “heuvel van het kruis” heb je namelijk het prachtige panorama uitzicht over Antigua en de omringende vulkanen.

Antigua- ©J Au Yeung

Vulkanen

Guatemala telt minstens 37 vulkanen, waarvan een aantal nog actief zijn. Hoewel de vulkanen voor gevaarlijke taferelen kunnen zorgen, weerhoudt dit toeristen er niet van om de vulkanen te beklimmen. Een van de meest bezochte vulkanen is de 4000 meter hoge Acatenango. Tijdens een steile tocht, met overnachting in een basiskamp, word je naar de summit geleid en getrakteerd op een spectaculair uitzicht over de omringende steden en vulkaan El Fuego (foto). Fuego ligt naast Acatenango en is één van de meest actieve vulkanen van Centraal-Amerika en met een beetje geluk kun je kleine uitbarstingen meemaken.

Acatenango- ©J Au Yeung
Pacaya- ©J Au Yeung

Lake Atitlan

Lake Atitlan wordt door velen beschouwd als één van de mooiste meren ter wereld en is daarom zeer geliefd bij de toeristen. Bij het meer heerst een aangenaam klimaat, wat mogelijk gemaakt wordt door de hoogte. Zo is er veel zon en zijn de temperaturen rond de 25 graden en koelt het ’s avonds af naar gemiddeld 15 graden.

Lake Atitlan wordt omringd door een tal van authentieke dorpjes met ieder zijn eigen karakteristieken. De meest populaire dorpen zijn Panajachel, San Marcos en San Pedro. De eerstgenoemde is het grootste dorp van het meer en is voor de koopjesjagers de ideale plek om souvenirs, kleding en sieraden te scoren.

Lake Atitlan- ©J Au Yeung

Vanuit Panajachel kun je voor een klein bedrag met de boot naar een van de andere dorpen. Een van deze dorpen is San Pedro, in dit dorp hangt een ontspannen sfeer en bovendien vind je hier een scala aan georganiseerde toeren. Waaronder het beklimmen van de San Pedro vulkaan of een wandeling bij de Indian Nose tijdens zonsopkomst.

Semuc Champey

Semuc Champey is een zwemparadijs middenin de jungle. Wat dit park zo bijzonder maakt is de reeks watervallen die samen zes turquoise zwembaden hebben gecreëerd. Naast het zwemmen kun je via steile trappen in 45 minuten naar het El Mirador uitzichtpunt klimmen, waar je een mooi uitzicht hebt over Semuc Champey en de omringende jungle.

Semuc Champey- ©J Au Yeung
El Mirador- ©J Au Yeung

Tikal

In het noorden van Guatemala, verstopt in de jungle, ligt Tikal. Tikal was een van de machtigste steden van de Mayabeschaving en werd bewoond tussen 400 v. Chr en het jaar 900. In de hoogtijdagen werd Tikal zelfs bewoond door meer dan 100,000 mensen. Na het jaar 900 was er sprake van ‘de val van Tikal’, door mislukte oogsten en ziektes bleef er nog weinig over van de eerdere glorie.

Hoewel de tempels van Tikal boven de dichte jungle uit torenen, duurde het tot 1848 voordat ontdekkingsreizigers op de resten van Tikal stuitten. De tempels zijn sindsdien gerestaureerd en hedendaags kun je tientallen tempels en ruïnes bezichtigen. Bovendien, mag je nog twee van de 60 tot 70 meter hoge tempels beklimmen.

Tikal- ©J Au Yeung

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button