HelikopterMilitairNieuws

80 helikopters U.S. Army bezoeken Eindhoven

Twee Amerikaanse legereenheden verplaatsen zich deze week door Nederland. Naast soldaten en tanks worden er ook 80 helikopters van het type Apache, Blackhawk en Chinook via vliegbasis Eindhoven naar de haven van Rotterdam verplaatst.

Transport

De helikopters zijn afkomstig van Amerikaanse legerbasissen in Duitsland en zijn onderweg naar Fort Stewart in de Amerikaanse staat Georgia. Vanuit Eindhoven vliegen de helikopters door naar de Botlek, in de Rotterdamse haven, vanwaar zij naar de Verenigde Staten verscheept zullen worden.

Oefening

Het transport wordt gezien als goede test voor militaire transporten door Europa. Zowel de NAVO als de EU sturen aan op het verbeteren van de Europese slagkracht door militairen snel te kunnen transporteren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/