fbpx
HelikoptersMilitairNieuws

80 helikopters U.S. Army bezoeken Eindhoven

Twee Amerikaanse legereenheden verplaatsen zich deze week door Nederland. Naast soldaten en tanks worden er ook 80 helikopters van het type Apache, Blackhawk en Chinook via vliegbasis Eindhoven naar de haven van Rotterdam verplaatst.

Transport

De helikopters zijn afkomstig van Amerikaanse legerbasissen in Duitsland en zijn onderweg naar Fort Stewart in de Amerikaanse staat Georgia. Vanuit Eindhoven vliegen de helikopters door naar de Botlek, in de Rotterdamse haven, vanwaar zij naar de Verenigde Staten verscheept zullen worden.

Oefening

Het transport wordt gezien als goede test voor militaire transporten door Europa. Zowel de NAVO als de EU sturen aan op het verbeteren van de Europese slagkracht door militairen snel te kunnen transporteren.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button