fbpx
HelikoptersMilitairNieuws

80 helikopters U.S. Army bezoeken Eindhoven

Twee Amerikaanse legereenheden verplaatsen zich deze week door Nederland. Naast soldaten en tanks worden er ook 80 helikopters van het type Apache, Blackhawk en Chinook via vliegbasis Eindhoven naar de haven van Rotterdam verplaatst.

Transport

De helikopters zijn afkomstig van Amerikaanse legerbasissen in Duitsland en zijn onderweg naar Fort Stewart in de Amerikaanse staat Georgia. Vanuit Eindhoven vliegen de helikopters door naar de Botlek, in de Rotterdamse haven, vanwaar zij naar de Verenigde Staten verscheept zullen worden.

Oefening

Het transport wordt gezien als goede test voor militaire transporten door Europa. Zowel de NAVO als de EU sturen aan op het verbeteren van de Europese slagkracht door militairen snel te kunnen transporteren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button