DuurzaamheidNieuwsRecycling

Bananenbladeren bieden uitkomst voor duurzame luchtvaart

Een Engels bedrijf heeft een nieuw soort dienblad voor de luchtvaartindustrie ontwikkeld, volledig gemaakt van bananenbladeren, koffieresten en kokosnoot. De verduurzaming van gebruiksvoorwerpen aan boord is hard nodig volgens PriestmanGoode, de producent van de nieuwe plastic vervanger.

Verspilling

Elk jaar laten reizigers naar schatting 6,7 miljoen ton afval achter aan boord. Dit is alles van de oortjes die uitgedeeld worden tot het verbruikte wc papier. De meeste producten, waaronder de maaltijdbakjes, worden niet gerecycled. Door de gebruiksvoorwerpen aan boord duurzaam of natuurlijk afbreekbaar te maken hoopt de uitvinder van het product verspilling tegen te gaan.

Versterking

PriestmanGoode is niet alleen in de strijd voor duurzame gebruiksvoorwerpen in de luchtvaart. De twintigjarige Indiase uitvinder Tenith Adithyaa heeft een manier ontwikkeld om bananenbladeren en ander organisch materiaal te verstevigen. Na zijn behandeling, die slechts 1 cent kost, gaat het organische materiaal tot wel drie jaar mee en kan het bijvoorbeeld worden gebruikt als maaltijdbakje. De producten kunnen natuurlijk worden afgebroken in 28 dagen.

Intresse

Wanneer de producten in gebruik worden genomen is nog onbekend, er zijn nog geen luchtvaartmaatschappijen die concreet interesse hebben getoond. Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France en Ryanair hebben al wel aangegeven de verspilling aan boord tegen te willen gaan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close