BoeingEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing onderzoekt mogelijkheid nieuwe motor 767’

Boeing onderzoekt de mogelijkheid om de 767 van een nieuwe motor te voorzien. Hiermee moet het toestel goedkoper worden. Zo meldt FlightGlobal.

Goedkoper

Het gaat voornamelijk om de vrachtversie, maar Boeing zou ook een passagiersversie meenemen in het onderzoek. Hiermee zou de bouwer een goedkoper alternatief kunnen bieden.

XF

Volgens de nieuwswebsite draagt het onderzoek de naam 767-XF en gaat het om een 767-400ER en GE Aviation GEnx engines. Die motoren zijn groter dan de huidige en daarvoor zou het landingsgestel moeten worden aangepast om ruimte te creëren. De 767-XF zou gebruik maken van de bestaande voorwaartse vrachtdeur van de -300F.

Aanpassingen

Naast de nieuwe motoren en het aanpassen van het landingsgestel zou er niet heel veel worden veranderd aan de -XF. De nieuwe variant zou in 2025 moeten vliegen. Momenteel bouwt Boeing een 767-300 voor FedEx en UPS en heeft het nog een achterstand van 60 vliegtuigen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/