BoeingEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing onderzoekt mogelijkheid nieuwe motor 767’

Boeing onderzoekt de mogelijkheid om de 767 van een nieuwe motor te voorzien. Hiermee moet het toestel goedkoper worden. Zo meldt FlightGlobal.

Goedkoper

Het gaat voornamelijk om de vrachtversie, maar Boeing zou ook een passagiersversie meenemen in het onderzoek. Hiermee zou de bouwer een goedkoper alternatief kunnen bieden.

XF

Volgens de nieuwswebsite draagt het onderzoek de naam 767-XF en gaat het om een 767-400ER en GE Aviation GEnx engines. Die motoren zijn groter dan de huidige en daarvoor zou het landingsgestel moeten worden aangepast om ruimte te creëren. De 767-XF zou gebruik maken van de bestaande voorwaartse vrachtdeur van de -300F.

Aanpassingen

Naast de nieuwe motoren en het aanpassen van het landingsgestel zou er niet heel veel worden veranderd aan de -XF. De nieuwe variant zou in 2025 moeten vliegen. Momenteel bouwt Boeing een 767-300 voor FedEx en UPS en heeft het nog een achterstand van 60 vliegtuigen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button