fbpx
IncidentenNieuws

Fokker 50 kort na start neergestort

Een Fokker 50 van Silverstone Air is vrijdagochtend neergestort nabij Wilson Airport, in Kenia. Alle inzittenden hebben het toestel veilig kunnen verlaten. Het toestel zou zijn neergestort als gevolg van overbelading.

Vlucht

De Fokker 50 was onderweg van Wilson naar Mombasa en Lamu, allebei gelegen in Kenia. Verschillende Keniaanse media melden dat Silverstone Air haar vliegtuigen overdag gebruikt voor passagiersvervoer en in de nacht inzet voor vrachtvluchten. Het toestel zou zijn neergestort als gevolg van overbelading.

Omkoping

Silverstone Air wordt al jaren bekritiseerd vanwege de onveilige operaties. Zo zou de maatschappij de luchtvaartautoriteiten hebben omgekocht om haar vliegvergunning te behouden. Op social media wordt massaal kritiek geuit op de maatschappij en wordt de regering opgeroepen om in te grijpen.

Hulpdiensten

Doordat het vliegtuig niet ver van Wilson Airport is neergestort, waren de hulpdiensten snel ter plaatse. De maatschappij heeft laten weten dankbaar te zijn voor het snelle handelen van onder andere de brandweer. Alle inzittenden hebben het toestel voor zover bekend ongedeerd kunnen verlaten.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button