fbpx
DuurzaamheidLiefhebberNieuws

Man klimt op vliegtuig uit protest | Video

Op de Londense luchthaven City heeft een lid van de klimaat protestgroep Extinction Rebellion een Embraer van British Airways Cityflyer met als bestemming Amsterdam beklommen. Dit was niet de enige actie van de protestgroep, zo weigerde een andere passagier op zijn stoel te zitten uit protest en werd de toegang tot de luchthaven beperkt door de groep.

Dak

James Brown, een paralympisch atleet uit Noord-Ierland heeft donderdag een Embraer van British Airways Cityflyer beklommen. De man filmde zichzelf terwijl hij op het dak van het toestel zat. Na enige tijd werd de protestant door hulpdiensten van het dak verwijderd.

Zitten

Een andere reiziger nam uit protest geen plaats op zijn toegewezen stoel. De man bleef in het gangpad waardoor het vliegtuig, eveneens van British Airways, genoodzaakt was terug te keren naar de gate. De man is vervolgens gearresteerd en uit het vliegtuig verwijderd.

Arrestaties

In totaal zijn er ongeveer 50 protestanten aangehouden op City Airport. Sinds maandag zijn er in het gehele Verenigd Koninkrijk al meer dan 1000 protestanten aangehouden. De acties op City Airport zullen naar verwachting nog enige tijd doorgaan, zo heeft Extinction Rebellion bekendgemaakt.


Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button