fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsProfessionalRuimtevaart

‘NASA wil begin 2020 eerste bemande SpaceX-missie’

Ruimtevaartorganisatie NASA wil begin 2020 de eerste bemande SpaceX-missie lanceren. Op voorwaarde dat alles goed verloopt bij de komende tests, moet het ruimtevaartschip Crew Dragon bemand het heelal in. Dat zei Jim Bridenstine, de topman van NASA, deze week. Zo meldt persbureau Reuters.

Aanpak

Eigenlijk stond de bemande vlucht met de Crew Dragon gepland voor juli dit jaar, maar op 20 april ging het mis tijdens een test. Bridenstine prijst SpaceX voor de ‘faal snel, repareer daarna’ aanpak na dit incident. Dat is anders dan andere partners van NASA, aldus de topman.

Miljarden

NASA betaalt SpaceX en Boeing miljarden voor het bouwen van een ruimtevaarttuig om voor het eerst sinds 2011 astronauten vanaf Amerikaanse bodem naar het ISS te brengen.

ISS

SpaceX heeft nog niet eerder mensen de ruimte in gestuurd. Wel slaagde het bedrijf er in maart in de Crew Dragon succesvol te lanceren en te koppelen aan het internationale ruimtestation.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button