AirlinesNieuws

‘American Airlines aast op Braziliaanse KLM partner’

American Airlines is in gesprek met het Braziliaanse Gol over een mogelijke samenwerking, zo meldt persbureau Reuters. De gesprekken met Gol zijn opmerkelijk, de Braziliaanse maatschappij werkt al jarenlang samen met Skyteam maatschappijen, waaronder KLM.

Delta

In september kocht Delta een deel van de Chileense maatschappij LATAM, een opvallende actie aangezien LATAM net als American Airlines onderdeel uitmaakt van de Oneworld alliantie. Delta verkocht vervolgens het minderheidsaandeel dat ze hadden in GOL. Het is niet onwaarschijnlijk dat American aan het onderhandelen is met Gol om haar positie in Zuid-Amerika veilig te stellen.

KLM

Voor KLM, die uitgebreid samenwerkt met GOL, zijn er vooralsnog geen gevolgen. Gol zegt geen plannen te hebben om de samenwerking met KLM of andere Skyteam maatschappijen te verbreken. Ook KLM-topman Pieter Elbers zei deze week nog nauw te blijven samenwerken met GOL.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/