fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

‘Britse regering wil nieuwe regelgeving vanwege Thomas Cook’

De Britse regering wil nieuwe regelgeving introduceren vanwege het faillissement van Thomas Cook. Het moet daardoor makkelijker worden voor gestrande reizigers als gevolg van een failliete luchtvaartmaatschappij om thuis te komen. Dat melden diverse Britse media.

Makkelijker

Met het wetsvoorstel zouden failliete maatschappijen in een speciale administratie worden geplaatst waardoor de vliegtuigen van de airline nog gebruikt mogen worden en de crew ook nog ingezet kan worden, om alle reizigers thuis te brengen. Met het huidige systeem mogen de vliegtuigen niet meer worden gebruikt bij een faillissement.

Bankroet

Na het bankroet van Thomas Cook in september huurde de Britse overheid en de Civil Aviation Authority externe vliegtuigen om iedereen terug te brengen omdat de toestellen van Thomas Cook niet meer gebruikt mochten worden.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button