BoeingIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

FAA waarschuwt voor problemen 787 tijdens winter

De Federal Aviation Administration heeft een waarschuwing afgegeven voor een mogelijk probleem als de 787 tijdens winterse omstandigheden wordt gebruikt.

Waarschuwing

In een airworthiness directive die vrijdag werd gepubliceerd, instrueert de FAA piloten om de flappen van de 787 niet terug te trekken na een landing in omstandigheden met sneeuw, ijs of sneeuwbrij. Ook moeten de flaps iedere keer na een landing in zulke omstandigheden gecontroleerd worden.

Meldingen

De airworthiness directive geldt voor de -8, -9 en -10. De FAA zegt het probleem te hebben aangekaart na vijf meldingen te hebben gehad over dat de flaps niet deden wat de piloten hadden ingesteld. “Als deze situatie niet wordt aangepakt, kan dit leiden tot onvoldoende lift, wat kan resulteren in een onveilige landing”, aldus de FAA.

Hypothetisch

Boeing rapporteerde het mogelijke probleem in juli en zegt in een reactie dat het om een hypothetische situatie gaat en nog nooit is voorgekomen. De bouwer werkt nu aan een oplossing zodat operators het probleem kunnen identificeren en kunnen oplossen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button