BoeingIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

FAA waarschuwt voor problemen 787 tijdens winter

De Federal Aviation Administration heeft een waarschuwing afgegeven voor een mogelijk probleem als de 787 tijdens winterse omstandigheden wordt gebruikt.

Waarschuwing

In een airworthiness directive die vrijdag werd gepubliceerd, instrueert de FAA piloten om de flappen van de 787 niet terug te trekken na een landing in omstandigheden met sneeuw, ijs of sneeuwbrij. Ook moeten de flaps iedere keer na een landing in zulke omstandigheden gecontroleerd worden.

Meldingen

De airworthiness directive geldt voor de -8, -9 en -10. De FAA zegt het probleem te hebben aangekaart na vijf meldingen te hebben gehad over dat de flaps niet deden wat de piloten hadden ingesteld. “Als deze situatie niet wordt aangepakt, kan dit leiden tot onvoldoende lift, wat kan resulteren in een onveilige landing”, aldus de FAA.

Hypothetisch

Boeing rapporteerde het mogelijke probleem in juli en zegt in een reactie dat het om een hypothetische situatie gaat en nog nooit is voorgekomen. De bouwer werkt nu aan een oplossing zodat operators het probleem kunnen identificeren en kunnen oplossen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/