fbpx
FinancieelNieuwsRuimtevaart

Stratolaunch krijgt nieuwe eigenaar

Het ruimtevaartbedrijf van Paul Allen, de mede-oprichter van Microsoft, is verkocht. Dat maakte stratolaunch vrijdag bekend, maar de nieuwe eigenaar is niet gespecificeerd.

Eigenaar

“Stratolaunch LLC heeft het eigenaarschap overgedragen en gaat door met de reguliere operaties”, schrijft het bedrijf op Twitter. “Onze kortetermijnstrategie voor de ontwikkeling van lanceervoertuigen is gericht op het aanbieden van aanpasbare, herbruikbare en betaalbare raket aangedreven testvoertuigen en bijbehorende vluchtdiensten.”

Verkocht

“Terwijl we onze missie voortzetten, zal Stratolaunch het test- en operatieprogramma volledig in eigen huis brengen”, aldus het ruimtevaartbedrijf. Wie de koper is, is nog niet bekend gemaakt.

Verkoop

In juni maakte Stratolaunch bekend te stoppen. Het breedste vliegtuig ter wereld werd in de verkoop gezet. Inclusief intellectuele eigendommen moet het toestel voor 400 miljoen dollar worden verkocht, wat neerkomt op zo’n 357 miljoen euro. Af is het toestel nog niet, het lukte het bedrijf namelijk nog niet om een werkende oplossing te ontwikkelen voor het lanceergedeelte. Daarmee moeten raketten vanaf 10 kilometer hoogte gelanceerd kunnen worden om kosten te besparen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button