AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Air New Zealand benoemt nieuwe CEO

Air New Zealand heeft Greg Foran, president en CEO van Walmart U.S., benoemd als nieuwe CEO. Dat maakte het bestuur van de maatschappij dit weekend bekend.

Ontslag

De voormalig CEO, Christopher Luxon, kondigde in juni zijn ontslag aan en trad tijdens de jaarlijkse vergadering in september af. Hij gaat verder in de politiek en wil in 2020 een zetel in het parlement bemachtigen. De huidige waarnemend CEO is Jeff McDowall. Hij is ook CFO.

Walmart

Foran neemt dus de CEO-rol over van McDowall en Luxon. Air New Zealand zegt verheugd te zijn om ‘een world-class Kiwi thuis te brengen’. De nieuwe CEO groeide op in het Nieuw-Zeelandse Hastings en Hamilton. In 2011 begon hij bij Walmart International waar hij verschillende leidinggevende functies heeft bekleed.

Dreamliner

Onlangs bestelde Air New Zealand acht nieuwe 787-10 Dreamliners om een aantal 777-200’s te vervangen. Deze moeten tussen 2022 en 2027 geleverd worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/