AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Air New Zealand benoemt nieuwe CEO

Air New Zealand heeft Greg Foran, president en CEO van Walmart U.S., benoemd als nieuwe CEO. Dat maakte het bestuur van de maatschappij dit weekend bekend.

Ontslag

De voormalig CEO, Christopher Luxon, kondigde in juni zijn ontslag aan en trad tijdens de jaarlijkse vergadering in september af. Hij gaat verder in de politiek en wil in 2020 een zetel in het parlement bemachtigen. De huidige waarnemend CEO is Jeff McDowall. Hij is ook CFO.

Walmart

Foran neemt dus de CEO-rol over van McDowall en Luxon. Air New Zealand zegt verheugd te zijn om ‘een world-class Kiwi thuis te brengen’. De nieuwe CEO groeide op in het Nieuw-Zeelandse Hastings en Hamilton. In 2011 begon hij bij Walmart International waar hij verschillende leidinggevende functies heeft bekleed.

Dreamliner

Onlangs bestelde Air New Zealand acht nieuwe 787-10 Dreamliners om een aantal 777-200’s te vervangen. Deze moeten tussen 2022 en 2027 geleverd worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button