fbpx
ColumnColumn GoofNaast het nieuws

Dennis! | Column Goof

Precies vandaag, maar dan gisteren werd bekend dat Dennis Muilenburg, huidig opperhoofd van Boeing, zijn functie gaat delen. Menigeen zal concluderen dat de problemen de man boven het hoofd groeien. 

Ik heb Muilenburg ooit eens ontmoet toen hij nog hoofd van de militaire tak van Boeing was. Eerste indruk: wat een aimabele, zachtaardige man. Zeker voor een Directeur Wapenfabriek! 

Want je voornaamste product is toch dood & verderf, hoe noodzakelijk dat ook moge zijn voor het behoud van de democratie. Hij legde aan een groepje journalisten rustig uit met welke wapensystemen hij zoal bezig was, en luisterde geduldig naar de deels domme vragen. Prettige indruk, kan niet anders zeggen. 

In 2011 werd hij de baas van héél Boeing. Niet de bullebak die je aan de top van zo’n miljardenbedrijf verwacht. Maar misschien had een butcher Boeing al in veel grotere problemen gebracht. Want de problemen van Boeing zijn groot. En niemand, zelfs het door Brussel & Berlijn gepamperde Airbus niet, heeft belang bij de benarde situatie waarin Boeing zich momenteel bevindt. 

Sterkte, Dennis Muilenburg. Je bent een Hollander dus dat moet goed komen. 

Goof Bakker

Additional facts

Ook al een bijzonder aardige man vloog zich exact 22 jaar geleden dood in een sportvliegtuig: John Denver. U weet wel van Country Roads, take me home.

De laatste tijd hoor ik veel schamperen en over die maffe Amerikanen, die met hun op louter poen gebaseerde systeem hun trekken thuis krijgen. Heb ook wel bedenkingen, maar kan het bedrijf Boeing nooit los zien van de bommenwerpers die hier zeventig jaar geleden over onze daken vlogen, met tien Amerikaanse jongens erin. Van elke twintig die naar het oosten vlogen kwam er minstens eentje vier uur later niet terug. ‘Boeing’, stond er op.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button