fbpx
LiefhebberMilitairNaast het nieuwsVliegtuigen

Sikorsky toont beelden eerste combat rescue helikopter | Video

Sikorsky heeft een video naar buiten gebracht van de eerste HH-60W combat rescue helikopter (CRH). De Amerikaanse luchtmacht wil uiteindelijk 113 helikopters van dit type bestellen ter vervanging van de HH-60G Pave Hawk’s.

Tests

De eerste prototypes van deze helikopter vlogen in mei 2019. Eind september kreeg de fabrikant na uitgebreide tests en 150 uur vliegen de opdracht om te beginnen met een eerste Low Rate Initial Production opdracht voor tien helikopters.

Order

Daarna zou de order uitgebouwd moeten worden tot 113 toestellen. Ook moeten er zeven trainingssytemen worden geleverd voor zowel de piloten als de onderhoudstechnici. De helikopter wordt uitgerust met T700-GE-701D motoren, corrosie bestendige rompen en rotorbladen van kunststof.

Video

“We plaatsen helden in deze toestellen. We pikken helden op in deze toestellen. En zij verdienen elk technologisch voordeel dat we hen kunnen geen”, aldus William Roper, U.S. Air Force.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button