IncidentenOpmerkelijkOverig nieuwsVeiligheid

‘Vrouw stapt in Delta vliegtuig zonder ID en boarding pass’

Een Amerikaanse vrouw ging op Orlando International Airport aan boord van vlucht 1516 van Delta Air Lines zonder ID en boarding pass. Ze werd ontdekt toen er een passagier kwam die wel een ticket had en op ‘haar’ stoel was aangewezen.

Vervolging

Het is onduidelijk hoe de vrouw kon instappen zonder boarding pass. De FBI zegt de vrouw ‘op dit moment’ niet te vervolgen. “Na het overwegen van het bewijsmateriaal en andere factoren, waaronder de beschikbaarheid van civiele en administratieve rechtsmiddelen, zullen we op dit moment geen strafrechtelijke vervolging instellen”, zegt Andrea Aprea, woordvoerster bij de FBI, tegen de krant Orlando Sentinel.

Vertraging

Een ooggetuige zegt dat de vrouw zo’n drie kwartier ruzie heeft gemaakt met de crew en de politie, voordat ze werd verwijderd uit het vliegtuig. Ook alle andere passagiers moesten uit het vliegtuig en opnieuw gecontroleerd worden. Uiteindelijk liep de vlucht zo’n drie uur vertraging op.

Excuus

In een reactie biedt Delta Air Lines excuses aan voor de vertraging. “Beveiligers stuurden na het incident iedereen preventief van boord om opnieuw te screenen. Delta werkt samen met de lokale wetshandhavingsinstanties en de Transport Security Administration aan een onderzoek.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button