IncidentenLiefhebberNaast het nieuws

B777 rijdt lichtmast omver op vliegveld Porto | Video

Een Boeing 777 van de Angolese airline TAAG is zaterdagochtend op de luchthaven van Porto onbedoeld gaan rollen. Het toestel raakte daarbij een lichtmast en een betonnen afscheiding.

Blokken vergeten

De Boeing 777-300 van TAAG had een vlucht uitgevoerd van Luanda naar Porto. Volgens de Portugese krant JN werd het toestel daarna naar een ander deel van de luchthaven gesleept om ruimte te maken aan de gate. De krant stelt op basis van een anonieme bron dat er geen blokken voor de wielen van het vliegtuig geplaatst waren, waarna het toestel is gaan rollen.

Lichtmast

Op videobeelden is te zien dat het toestel over de luchthaven rolt, terwijl de duwstang nog bevestigd is aan het neuslandingsgestel. De Boeing rijdt een lichtmast omver en raakt een betonnen afscheiding, waarna het vliegtuig tot stilstand komt.

Onderzoek

De airline laat aan JN weten dat het incident onderzocht wordt. Luchthaveneigenaar ANA stelt tegenover de krant dat de botsing geen gevolgen had voor het vliegverkeer of de operatie op het vliegveld. Uit gegevens van Flightradar24 en Flightaware blijkt dat de betreffende Boeing 777-300 nog steeds in Porto staat.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close