fbpx
IncidentenLiefhebberNaast het nieuws

B777 rijdt lichtmast omver op vliegveld Porto | Video

Een Boeing 777 van de Angolese airline TAAG is zaterdagochtend op de luchthaven van Porto onbedoeld gaan rollen. Het toestel raakte daarbij een lichtmast en een betonnen afscheiding.

Blokken vergeten

De Boeing 777-300 van TAAG had een vlucht uitgevoerd van Luanda naar Porto. Volgens de Portugese krant JN werd het toestel daarna naar een ander deel van de luchthaven gesleept om ruimte te maken aan de gate. De krant stelt op basis van een anonieme bron dat er geen blokken voor de wielen van het vliegtuig geplaatst waren, waarna het toestel is gaan rollen.

Lichtmast

Op videobeelden is te zien dat het toestel over de luchthaven rolt, terwijl de duwstang nog bevestigd is aan het neuslandingsgestel. De Boeing rijdt een lichtmast omver en raakt een betonnen afscheiding, waarna het vliegtuig tot stilstand komt.

Onderzoek

De airline laat aan JN weten dat het incident onderzocht wordt. Luchthaveneigenaar ANA stelt tegenover de krant dat de botsing geen gevolgen had voor het vliegverkeer of de operatie op het vliegveld. Uit gegevens van Flightradar24 en Flightaware blijkt dat de betreffende Boeing 777-300 nog steeds in Porto staat.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button