AirlinesFrequente reizigerNieuws

Cabinepersoneel Lufthansa staakt zondag

Een deel van het cabinepersoneel van Lufthansa legt zondag 20 oktober een deel van de dag het werk neer. Vakbond UFO heeft een staking uitgeschreven.

Loonstijging

De vakbond is ontevreden over de cao-onderhandelingen met Lufthansa. Volgens de bond stijgen de lonen bij de airline niet hard genoeg. De onderhandelaars van de bond willen een loonsverhoging van 1,8 procent per jaar, Lufthansa weigert daar in mee te gaan. Voor de vakbond reden om een staking uit te roepen.

Staking

Komende zondag legt het cabinepersoneel op de grootste bases in München en Frankfurt tussen 6.00 en 11.00 uur het werk neer, meldt UFO.

Lufthansa stelt in een verklaring op Twitter dat het doel is om alle vluchten uit te voeren. De maatschappij stelt verder dat de staking onwettig is omdat onduidelijk is wie de vakbond vertegenwoordigt.

Langere stakingen

Vakbond UFO lijkt bereid tot langere stakingen dan alleen die van zondag. “We roepen nu al het cabinepersoneel van Lufthansa op om niet aan het werk te gaan. Maar of er meer stakingen komen, hangt ervan af of Lufthansa weer aan tafel wil komen om te onderhandelen over onze eisen,” zegt UFO-voorzitter Daniël Flohr. “We gaan er wel van uit dat Lufthansa en de andere airlines dit conflict zullen uitvechten over de rug van de passagiers.”

Eerdere stakingen

De laatste jaren roerden Duitse vakbonden zich vaker in conflicten met Lufthansa. Vooral in 2015 en 2016 kampte de airline veelvuldig met stakende piloten en stakend cabinepersoneel.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button