AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

CEO Emirates rekent niet op 777-9’s in 2020

Vliegtuigbouwer Boeing moet in 2020 de eerste Boeing 777-9 afleveren aan launch customer Emirates. CEO Tim Clark van de airline rekent er echter niet op dat dat gaat gebeuren. Dit zegt hij tegen persbureau Reuters.

Problemen bij test

Emirates heeft 115 exemplaren van de nieuwe 777-9 besteld. In september legde vliegtuigbouwer Boeing het testprogramma van het vliegtuig stil, nadat een vrachtdeur uit het ruim geblazen werd bij een test. Eerder waren er ook al problemen met de motoren van het nieuwe toestel.

Acht toestellen

Volgens CEO Tim Clark moet Emirates voor het einde van 2020 acht toestellen hebben. “Nu lijkt het er niet op dat we er ook maar één hebben”, zegt hij tegen Reuters.

Testperiode

Boeing rekent er volgens Reuters op dat het toestel in 2020 de eerste vlucht kan maken en nog datzelfde kalenderjaar gecertificeerd kan worden. Voor Clark is dat niet voldoende zegt hij tegen Reuters. De CEO heeft bij Boeing geëist dat er een testperiode van 13 tot 16 maanden is voor het toestel gecertificeerd wordt.

Lange afstanden

Emirates is met 115 bestellingen voorlopig de grootste klant voor de 777X. Het toestel komt in twee varianten: de 777-8 en 777-9. De -8 versie kan de grootste afstand overbruggen: de Australische airline Qantas wil vanaf 2023 Londen rechtstreeks met Sydney verbinden met het vliegtuig. Naast Emirates hebben onder andere Singapore Airlines, Lufthansa, British Airways en Qatar Airways de 777X besteld.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close