FinancieelNieuwsProfessional

Europese goedkeuring voor Duitse lening aan Condor

De Duitse federale regering en de regering van de deelstaat Hessen mogen luchtvaartmaatschappij Condor een financiële injectie geven. Dit heeft de Europese Commissie maandag besloten.

Eigen benen

Condor was lange tijd onderdeel van Thomas Cook en zou op eigen benen komen te staan toen Thomas Cook omviel. Onder Condor vallen ook Thomas Cook Aviation en Thomas Cook Balearics. Samen zijn ze goed voor een vloot van 58 toestellen, bijna de helft van alle Thomas Cook vliegtuigen.

€380 miljoen

De federale Duitse regering en de deelstaatregering van Hessen wilden €380 miljoen in de vakantievlieger pompen. Van de Europese Commissie krijgen ze nu toestemming voor de lening.

Toekomst

Met de lening moet Condor genoeg financiën hebben om los te kunnen komen van Thomas Cook. De komende maanden moet een plan uitgewerkt worden om de maatschappij een toekomst te geven.

“We zijn heel blij dat de Europese Commissie zo’n snelle en positieve beslissing genomen heeft. Deze overbruggingslening is een belangrijke stap om de toekomst van Condor veilig te stellen”, zegt Ralf Teckentrup, ceo van de airline.

Mogelijke overname

Eind september werd al duidelijk dat Condor op interesse van bedrijven kan rekenen. Onder andere het Amerikaanse Indigo Partners zou de maatschappij willen overnemen. Indigo Partners is eigenaar van het Amerikaanse Frontier Airlines, het Chileense JetSmart, het Mexicaanse Volaris en het Hongaarse Wizz air.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close