fbpx
KLMNieuwsProfessional

FNV voor rechter om staking bij KLM Catering Services

Vakbond FNV Catering en KLM Catering Services (KCS) treffen elkaar dinsdag in de rechtszaal voor een kort geding. FNV wil donderdag 17 oktober opnieuw een 24-uurs staking houden.

Afspraken

Ook vorige week sleepte KCS de vakbond al voor de rechtbank. Omdat toen afspraken gemaakt werden over het verzorgen van de catering, werd het kort geding weer ingetrokken.

Minder catering

KCS en FNV kwamen vorige week overeen dat er door de werkonderbrekingen minder catering zou zijn. Op Europese vluchten werd daarom tussen woensdagavond en vrijdagochtend vroeg minimaal gecaterd; de intercontinentale vluchten werden wel volledig bevoorraad.

Ruimere acties

“We hebben voor de stakingsdag van 10 oktober afspraken gemaakt met KCS. Die hebben ertoe geleid dat de staking nauwelijks impact heeft gehad. Voor de stakingsdagen van 17 en 24 oktober willen wij ruimere acties mogelijk maken, namelijk een 24-uurs staking. KCS wil dit laten verbieden”, zegt Harry de Wit, bestuurder van FNV Catering.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button