KLMNieuwsProfessional

FNV voor rechter om staking bij KLM Catering Services

Vakbond FNV Catering en KLM Catering Services (KCS) treffen elkaar dinsdag in de rechtszaal voor een kort geding. FNV wil donderdag 17 oktober opnieuw een 24-uurs staking houden.

Afspraken

Ook vorige week sleepte KCS de vakbond al voor de rechtbank. Omdat toen afspraken gemaakt werden over het verzorgen van de catering, werd het kort geding weer ingetrokken.

Minder catering

KCS en FNV kwamen vorige week overeen dat er door de werkonderbrekingen minder catering zou zijn. Op Europese vluchten werd daarom tussen woensdagavond en vrijdagochtend vroeg minimaal gecaterd; de intercontinentale vluchten werden wel volledig bevoorraad.

Ruimere acties

“We hebben voor de stakingsdag van 10 oktober afspraken gemaakt met KCS. Die hebben ertoe geleid dat de staking nauwelijks impact heeft gehad. Voor de stakingsdagen van 17 en 24 oktober willen wij ruimere acties mogelijk maken, namelijk een 24-uurs staking. KCS wil dit laten verbieden”, zegt Harry de Wit, bestuurder van FNV Catering.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close