fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Leasemaatschappij Hi Fly op zoek naar extra licentie

De Portugese leasemaatschappij Hi Fly wil een derde vlieglicentie verkrijgen in een Europees land. Dit stelt ceo Paulo Mirpuri tegenover ch-aviation.

Licenties

Hi Fly heeft op dit moment al twee Air Operator Certificates (AOC): één in Portugal en één in Malta. Daar moet uiteindelijk een derde licentie bij komen. “Dat is het strategische plan. Het wordt een Engels-sprekend land, dus Ierland of het Verenigd Koninkrijk”, stelt Mirpuri.

Brexit

De leasemaatschappij uit Portugal weegt volgens de ceo nog af of een Britse licentie gunstig is, met het oog op de Brexit. Een Britse licentie kan gunstig zijn om Britse klanten te helpen als het land de Europese Unie verlaat.

De laatste weken werd materiaal van Hi Fly veelvuldig ingezet door de Britse luchtvaartautoriteiten bij het repatriëren van gestrande vakantiegangers.

Wereldwijde uitbreiding

Hoewel de maatschappij nu een derde Europese licentie wil, wordt straks ook breder gekeken. “Uiteindelijke moeten we ook licenties in andere delen van de wereld opzetten,” aldus Mirpuri, “Als we diensten willen aanbieden aan een Amerikaanse carrier, hebben we een betere positie met een Amerikaanse licentie.”

Vloot

De vloot van Hi Fly bestaat op dit moment uit 31 toestellen. Alle vliegtuigen zijn gebouwd door Airbus. Bij zowel het Maltese filiaal van de airline als de Portugese moedermaatschappij vliegt één A380. Ceo Mirpuri liet eerder dit jaar al weten wel brood te zien in meer A380’s

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button