fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalTransavia

Marcel de Nooijer wordt nieuwe ceo van Transavia

Transavia heeft een opvolger gevonden voor Mattijs ten Brink, die eind september zijn functie als ceo van de maatschappij neerlegde. Marcel de Nooijer, nu nog baas van Air France-KLM Cargo, neemt de leiding over de low-cost carrier over.

De 51-jarige De Nooijer begint op 1 januari als ceo bij Transavia. “Transavia is een fantastisch bedrijf dat met veel ondernemerszin, lef en creativiteit de laatste jaren het sterke merk en de diensten verder heeft uitgebouwd. Met veel energie ga ik per 1 januari met het hele Transavia-team aan de slag”, zegt hij.

De Nooijer volgt Mattijs ten Brink op, die eind september het bedrijf verliet. Transavia verwacht dat de nieuwe ceo de positie van Transavia veerder kan verstevigen. “We zijn heel blij met de komst van Marcel. Hij past bij ons DNA waarbij onze medewerkers en passagiers centraal staan bij alles wat we doen”, zegt Dave del Canho, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Transavia.

Commercieel directeur weg

De komst van de nieuwe ceo is niet de enige verschuiving in de top van de maatschappij. Commercieel directeur Erik-Jan Gelink vertrekt aan het einde van het jaar bij Transavia en zet zijn carrière voort buiten de luchtvaart. “Ik heb een prachtige tijd gehad bij Transavia met bekwame en bevlogen collega’s. Ik ben ervan overtuigd dat dit commerciële team onze nummer 1 marktpositie als low cost carrier in Nederland verder zal versterken”, zegt hij.

Kleinere directie

Het lijkt er niet op dat de functie van Gelink in dezelfde vorm ingevuld wordt door een opvolger. De directie van Transavia bestaat nu nog uit vier personen, maar dat moeten er drie worden.

De komst van De Nooijer en het vertrek van Gelink is volgens de maatschappij “een natuurlijk moment om de samenstelling van het Transavia directieteam en de taakverdeling binnen het team te optimaliseren langs de lijnen van de strategische prioriteiten en het besturingsmodel van het bedrijf.”

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button