AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Norwegian vaker tussen Engeland en VS in 2020

Norwegian schroeft de freqeuntie van vluchten tussen Londen Gatwick en de Verenigde Staten op in de zomer van 2020 vanwege de toenemende vraag.

Routes

De wijzigingen zijn effectief vanaf 29 maart 2020. De route tussen Gatwick en San Francisco wordt dan dagelijks gevlogen (was vijf keer per week). Tussen de Londense luchthaven en Austin wordt drie keer per week gevlogen en met het zomerschema zal de Amerikaanse stad vier keer per week worden aangevlogen. Naar Denver wordt het aantal vluchten ook verhoogd van drie naar vier keer per week. Tampa wordt nu twee keer per week aangevlogen en dat wordt drie keer per week.

Strategie

“In lijn met onze bedrijfsstrategie om van groei naar winstgevendheid te gaan, zorgen we ervoor dat we ons concentreren op belangrijke routes in ons netwerk waar we een sterke vraag zien”, vertelt Matthew Wood, SVP Commercial bij Norwegian. “Deze frequentieaanpassingen zorgen ervoor dat onze klanten meer keuze hebben bij het boeken van hun vluchten naar de Verenigde Staten tegen tarieven die voor iedereen betaalbaar blijven.”

Kosten besparen

De maatschappij is hard aan het werk om kosten te besparen om weer winstgevend te worden. Het bedrijf wil in 2019 2 miljard Noorse Kronen (€20 miljoen) minder kosten hebben. Volgens de CEO van Norwegian ligt de maatschappij op schema om dat doel te halen. Vorig jaar werd een nettoverlies van omgerekend 149,6 miljoen euro genoteerd. In februari dit jaar verkocht Norwegian al twee A320’s om een deel van de schulden af te lossen.

In september werd bekend dat Norwegian twee obligatiepakketten later mag terugbetalen. De airline vroeg obligatiehouders om uitstel zodat er financieel wat lucht komt. De obligatiepakketten moeten nu in 2021 en 2022 afgelost zijn.

Eerder deze maand maakte Norwegian bekend 3,3 miljoen meer passagiers te hebben vervoerd in september dan dezelfde maand in 2018.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button