NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol zet Aalsmeerbaan weer in na onderhoud

Schiphol heeft de werkzaamheden aan de Aalsmeerbaan afgerond. De start- en landingsbaan wordt sinds zondagavond weer ingezet om vliegverkeer af te handelen.

Gepland onderhoud

De baan was sinds eind september dicht voor onderhoud. Bij het onderhoud werd rubber van vliegtuigbanden van de baan verwijderd en werd ook gewerkt aan de markering, verlichting en het asfalt. Volgens de luchthaven zijn bij het onderhoud zo’n 140 mensen ingezet.

Jaarlijkse cyclus

Iedere start -en landingsbaan op Schiphol is jaarlijks een paar weken buiten gebruik voor regulier gepland onderhoud. Voor de Aalsmeerbaan gingen ook de Polderbaan en Buitenveldertbaan al dicht. De Zwanenburgbaan was zes weken lang afgesloten voor groot onderhoud.

Volgende project: rijbaan Kaagbaan

Met de openstelling van de Aalsmeerbaan is het onderhoud rond de landingsbanen nog niet ten einde. Vanaf eind oktober is de veelgebruikte Kaagbaan overdag minder inzetbaar. Dat komt doordat er tot eind december werkzaamheden worden uitgevoerd aan één van de rijbanen vlakbij de baan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/