fbpx
NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol zet Aalsmeerbaan weer in na onderhoud

Schiphol heeft de werkzaamheden aan de Aalsmeerbaan afgerond. De start- en landingsbaan wordt sinds zondagavond weer ingezet om vliegverkeer af te handelen.

Gepland onderhoud

De baan was sinds eind september dicht voor onderhoud. Bij het onderhoud werd rubber van vliegtuigbanden van de baan verwijderd en werd ook gewerkt aan de markering, verlichting en het asfalt. Volgens de luchthaven zijn bij het onderhoud zo’n 140 mensen ingezet.

Jaarlijkse cyclus

Iedere start -en landingsbaan op Schiphol is jaarlijks een paar weken buiten gebruik voor regulier gepland onderhoud. Voor de Aalsmeerbaan gingen ook de Polderbaan en Buitenveldertbaan al dicht. De Zwanenburgbaan was zes weken lang afgesloten voor groot onderhoud.

Volgende project: rijbaan Kaagbaan

Met de openstelling van de Aalsmeerbaan is het onderhoud rond de landingsbanen nog niet ten einde. Vanaf eind oktober is de veelgebruikte Kaagbaan overdag minder inzetbaar. Dat komt doordat er tot eind december werkzaamheden worden uitgevoerd aan één van de rijbanen vlakbij de baan.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button