fbpx
Column GoofNaast het nieuws

Stikstof! | Column Goof

Precies vandaag, maar dan vorige week, werd bekend dat de luchtvaart slechts verantwoordelijk is voor 0,1 procent van de nitrogen-uitstoot.

Voor het goeie begrip: het betreft hier een ander probleem dan de global warming, de zure regen, de ozonlaag, het Große Waldsterben, en de plastic soep die in de oceaan drijft.

Ik bagatelliseer helemaal niks. Ik lach wel om de oplossingen. Want wat al die ellende gemeen heeft, is ‘teveel mensen’. Maar dat staat niet in het partijprogramma van Jesse en Marianne, laat staan dat van de anderen, en ook niet in het manifest van Greenpeaceen Friends of the Earth

Terwijl al die documenten er mee zouden moeten beginnen. 

Ik weet dat het al vaker gezegd is, en dat interesseert me niks: zolang we over dat probleem niet hardop durven te spreken, en kinderen-krijgen zelfs blijven subsidiëren, is er geen begin van een oplossing. 

Goof Bakker

Additional facts

Gisteren was er nog een man op de TV die vertelde dat de mensen in Afrika minder kinderen moesten maken, maar dat hij er zelf drie had. Daar is ook weer iets heel moois op bedacht: die acht kinderen in Afrika hebben evenveel milieu-impact als die drie hier. Allebei stoppen  heeft dus hetzelfde effect. Eerlijk verdeeld. 

Er wordt beweerd dat minder-kinderen pas effect heeft over enkele generaties. Crap. Het scheelt volgend jaar augustus vierhonderd wegwerpluiers als u vanavond een condoom om doet.  In Nederland is het grote gezin elke tien jaar een keer weer in de mode, met desastreuze gevolgen. Wereldwijd krijgt 80% van de wereldbevolking van zijn geloof de opdracht om zich maximaal voort te planten. En dan stopt elk argument. Voor zover er niet iemand van pure woede om zich heen begint te steken of te schieten. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button