AirbusAirlinesOverig nieuwsProfessional

‘Baas IAG boos op Airbus om vertragingen bij A321LR’

Willie Walsh, de ceo van International Airlines Group, is ontevreden over de prestaties van vliegtuigbouwer Airbus. De Ierse airline Aer Lingus had al een aantal A321LR’s in ontvangst moeten nemen, maar de leveringen zijn vertraagd, meldt de Ierse krant The Independent.

Routes uitstellen

Doordat Airbus de A321LR’s niet op tijd kan leveren, is Aer Lingus gedwongen om nieuwe routes uit te stellen, stelde Walsh afgelopen week tegen de krant. “Het is één van de redenen waarom we ontevreden zijn met de prestaties van Airbus”, aldus Walsh. Eén van de routes die Aer Lingus had willen uitvoeren, loopt van Dublin naar Montreal.

Onderschatting

Volgens de ceo onderschat Airbus de impact die de vertraagde leveringen hebben op de airline. “We hebben niet het idee dat Airbus volledig door heeft welke negatieve impact deze vertragingen hebben”, stelt Walsh.

Bestelling

Aer Lingus heeft acht A321LR’s besteld bij Airbus; daar komt waarschijnlijk nog een extra order bovenop. De eerste twee toestellen zijn inmiddels afgeleverd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button