fbpx
FinancieelNaast het nieuwsProfessional

‘Boliviaanse airline TAM staakt alle vluchten’

De Boliviaanse airline TAM-EP lijkt de volgende luchtvaartmaatschappij te worden die faillissement moet aanvragen. Sinds eind september staan toestellen van de airline aan de grond, melden diverse Boliviaanse media.

Verbod

De Boliviaanse overheid verbood de airline op 28 september nog te vliegen. Dat verbod gold in eerste instantie tot 3 oktober, maar volgens de Boliviaanse nieuwswebsite FM Bolivia werd er ook afgelopen weekend niet gevlogen.

Administratieve redenen

TAM-EP liet eind september op sociale media weten dat de airline moest stoppen met vliegen om administratieve redenen. In de Boliviaanse krant Los Tiempos stelt een voormalig manager van de maatschappij dat de overheid nog geld krijgt van TAM-EP.

Volgens luchtvaartblog The Points Guy had de airline in de afgelopen zes maanden een licentie moeten aanvragen bij de overheid, maar is dat niet gebeurd.

1945

De luchtvaartmaatschappij werd opgericht rond 1945 als onderdeel van de Boliviaanse luchtmacht. De vloot bestaat uit ongeveer twintig toestellen.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button