DuurzaamheidFinancieelNieuwsProfessional

‘Duitsland wil belasting op vliegtickets verder verhogen’

De Duitse regering is van plan om de belasting op vliegtickets fors te verhogen. Voor Europese vluchten zou de heffing ruim 75 procent omhoog moeten gaan. Dit meldt het Duitse persbureau DPA op gezag van het federale ministerie van financiën.

Belasting

Eind september liet de Duitse regering al weten dat de belasting op tickets vanaf 1 januari met 50 procent omhoog gaat. Deze verhoging geldt voor tickets voor korte vluchten vanaf Duitse luchthavens. Door tegelijkertijd de prijs van treintickets te verlagen, wil de Duitse regering de trein aantrekkelijker maken.

76 procent omhoog

Volgens het Duitse persbureau DPA heeft het ministerie van financiën nu een wet klaarliggen die de ticketbelasting na 1 april nog verder opstuwt. Voor short-haul vluchten is de verhoging 76 procent, voor long-haul vluchten gaat de belasting met 43 procent omhoog. DPA stelt dat airlines de hogere belastingen zullen doorrekenen in hun ticketprijzen.

Prijzen

Voor vluchten binnen Europa moet de belasting met €5,65 omhoog naar €13,03 per ticket, stelt DPA. Voor afstanden tot 6.000 kilometer worden tickets €9,96 duurder: de belasting komt daarmee uit op €33,01. Voor vluchten die verder gaan dan 6.000 kilometer moet de belasting opgeschroefd worden naar €59,43. Dat is bijna €18,- meer dan nu, schrijft het persbureau.

Maatregelen

De maatregelen zijn onderdeel van het Klimaatbeschermingsprogramma 2030. Hierin heeft de Duitse overheid kernpunten vastgesteld om de CO2-uitstoot flink te reduceren tegen 2030, als ‘tussenstop’ voor het uiteindelijke CO2-doel in 2050.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/