fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Nieuwe 787 voor Qantas krijgt jubileum-livery

De nieuwste Dreamliner voor Qantas Airways wordt voorzien van een speciale 100 jaar livery. De Australische airline viert in 2020 het honderdjarig bestaan.

Logo’s

De Dreamliner is het tiende exemplaar dat Qantas in ontvangst neemt. Op de romp wordt het cijfer 100 aangebracht, net als alle logo’s die de maatschappij sinds 1920 gebruikt heeft.

(c) Qantas

Passend

Volgens CEO Alan Joyce is het passend dat de speciale livery voor het eerst te zien is op een Dreamliner. “Onze feestelijkheden draaien allemaal om het eren van het verleden, met een blik op de toekomst. Daarom is het heel passend dat deze speciale livery aangebracht wordt op de state-of-the-art Dreamliner.”

(c) Qantas

Project Sunrise

Qantas neemt de tiende 787-9 in november in ontvangst. Het toestel moet onder andere één van de vluchten van Project Sunrise uitvoeren. Dit zijn non-stop vluchten van Londen naar Sydney. Op de vlucht vanuit Londen kunnen slechts een handjevol passagiers mee: inclusief bemanning reizen veertig mensen met de Dreamliner.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button