fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Norwegian houdt meer 787’s aan de grond in de winter’

De Noorse low-cost carrier Norwegian houdt de komende winter een aantal Dreamliners aan de grond. Dat gebeurt omdat de motoren van de toestellen geïnspecteerd moeten worden, meldt de Duitse luchtvaartwebsite Aero.de.

Inspecties

Met de Trent 1000 motoren van Rolls Royce zijn al langere tijd issues. In 2018 moesten 380 motoren geïnspecteerd worden omdat bladen in de motor mogelijk minder sterk waren dan ze moeten zijn.

In augustus verloor een 787 van Norwegian onderdelen uit de motor boven Rome. De onderdelen kwamen tijdens de start los, op de grond werden auto’s beschadigd.

Toestellen aan de grond

“In de zomer hadden we gemiddeld vier Dreamliners aan de grond voor inspecties”, zegt Tore Østby, Executive Vice President Strategic Development tegen Aero.de. In de winter worden dat er zeven, stelt de website.

Winstgevend

Ondanks het grote aantal toestellen dat aan de grond blijft, verwacht Norwegian wel winst te maken. “We zullen snel weer winst maken. Dat was waarschijnlijk al gebeurd als er geen problemen waren met de 737 MAX en het motorprobleem van de 787”, stelt Østby.

Vloot

Norwegian heeft op dit moment een vloot van 36 787’s. Bij Boeing zijn er nog vijf besteld.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button