fbpx
Frequente reizigersNieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol ook in september buiten Europese top-3

Van de vier grote Europese luchthavens verwerkte Schiphol in september dit jaar de minste passagiers. Concurrenten Heathrow, Frankfurt en Parijs Charles de Gaulle verwelkomden allemaal meer reizigers.

6,4 miljoen reizigers

Schiphol verwerkte ruim 6,4 miljoen passagiers in de 30 dagen die september duurde. Met ruim 6,8 miljoen reizigers stak Parijs Charles de Gaulle de andere drie luchthavens naar de kroon. Op zowel Heathrow als Frankfurt werden 6,7 miljoen reizigers verwelkomd, waarbij Heathrow 70.000 passagiers meer verwerkte.

4e plaats

De afgelopen jaren was Schiphol nog wel eens de beste van de vier luchthavens, maar in september zat dat er niet in. Dat geeft eenzelfde beeld als de afgelopen zomermaanden, ook toen was een vierde plaats Schiphol’s deel.

Aantal vluchten

Qua aantal vliegbewegingen was in Frankfurt de meeste activiteit, met 46.713 starts en landingen. Op Schiphol waren 45.758 bewegingen. Parijs Charles de Gaulle eindigt met 44.376 als derde. Londen Heathrow sluit met 38.986 bewegingen de rij.

Passagiers per vlucht

Gemiddeld zaten op alle vluchten van en naar Heathrow de meeste passagiers aan boord: 173,8 reizigers. Charles de Gaulle eindigt met 153,6 nog ruim voor Frankfurt met 143,6 passagiers. Ook hier sluit Schiphol de rij, met gemiddeld 141,9 passagiers per vlucht.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button